Zwemles meezwemlessen

MEEZWEMLESSEN  

Ongeveer 8 x per jaar zijn er meezwemlessen ingepland. Tijdens deze lessen mag er per kind één ouder/begeleider meezwemmen. Deze lessen zijn bedoeld om de ouder of verzorger van de kinderen de gelegenheid te bieden om de vorderingen te bekijken en om de zwemonderwijzer(es) vragen te stellen. Ook kunt u zien welke oefeningen gedaan worden en op welke manier, zodat u met uw kind tijdens de oefenuren (woensdag van 13.15 - 14.00 uur en zaterdag van 13.00 - 14.00 uur) extra kunt gaan oefenen.

 

Zie voor data van meezwemlessen/ kijklessen in de Zwemlesplanning.

     

Voor de afzwem-groepen A, B en C is er geen meezwemles, maar een kijkles. Dit omdat het rendement van die lessen voor de kinderen dan groter is. Tijdens de B en C lessen van een uur, kan er alleen het 2e half uur van de les worden gekeken.

Tijdens de meezwem/kijklessen kunt u bij het bad aan de zwem­onder­wijzers vragen naar de vorderingen van uw kind (niet ná de les, want dan begint de volgende les). Om veiligheidsredenen mogen er geen andere kinderen (broertjes, zusjes, etc.) mee in de zwemzaal!

Tijdens de meezwemlessen dienen alle kinderen met kleren aan te zwemmen, dit ter oriëntatie op het zwemmen met kleding aan.

Gewenste kleding tijdens meezwemles:

Nivo 1:          T-shirt

Nivo 2:          T-shirt + schoentjes

Nivo 3 en Zwem-A:    T-shirt + schoentjes + korte broek

 

De broek mag niet strak aansluitend zijn, dus géén legging-achtig broekje.

De schoentjes dienen een stevige zool te hebben, dus geen balletschoenen (plastic ~,en sportschoenen mogen wel). Kies niet voor schuimrubberen schoenen, die belemmeren door het grote drijfvermogen het zwemmen.

Indien u tussendoor vragen heeft over de vorderingen van uw kind, vragen wij u vriendelijk niet bij het bad te komen, maar u te melden bij de receptie. De zwem­onderwijzer(es) zal u dan zo spoedig mogelijk bellen.

Wij vragen vriendelijk doch dringend dat mannelijke ouders/begeleiders van leskinderen gaan omkleden in de grote herenkleedruimte en vrouwelijke ouders/begeleiders in de grote dameskleedruimte. Ook is het mogelijk om in de kleine kleedhokjes om te kleden, hierin geen kleding laten hangen a.u.b.