Zwemles Uitgebreide info (2)

ZWEMLES  Uitgebreide informatie      

Als uw kind de leeftijd van 4 jaar heeft bereikt mag het beginnen met zwemles  De kinderen leren bij ons zwemmen volgens het zwem-ABC. De zwemlessen worden verzorgd door gediplomeerde instructeurs.   Erkend sticker voor website

Het doel van de zwemlessen bij het Molenduinbad is dat de kinderen op een leuke manier goed leren zwemmen. Onze uitgangspunten: motivatie, zwemplezier en zwemveiligheid. 

 

 

Waarom zwemles in het Molenduinbad?

1 Wekelijks GRATIS oefenuur op woensdag, zaterdag en zondag. 

Op woensdag (15.00 - 16.00 uur), zaterdag (13.00 - 14.00 uur) en zondag (11.00-12.00 uur) is er een oefenuur. Tijdens dit oefenuur mogen de kinderen gratis komen oefenen in het Molenduinbad Norg onder begeleiding van een meezwemmende ouder/ begeleider. De ouder/ begeleider betaalt wel entrée. Tijdens het oefenuur is er altijd een zwemonderwijzer aanwezig voor hulp en begeleiding.

2 Altijd GRATIS toegang tijdens recreatieve openingstijden.

Alle kinderen met een zwemlespas van het molenduinbad kunnen tijdens recreatieve openingstijden altijd gratis komen zwemmen. Kinderen die nog geen A diploma behaald hebben zwemmen onder begeleiding van een meezwemmende ouder/ begeleider. De ouder/ begeleider betaalt wel entrée.

3 Minimaal gebruik van drijfmiddelen.  

De lessen in het Molenduinbad worden gegeven volgens een lesmethode waarbij minimaal gebruik wordt gemaakt van drijfmiddelen, zoals kurkjes en armbandjes, waardoor uw kind vanaf het begin leert omgaan met de invloeden van zwaartekracht en opwaartse druk in het water. Hierdoor krijgen kinderen geen vals gevoel van veiligheid in het water. Zo kunnen ze zich sneller uit het water redden mocht er onverhoopt iets gebeuren, ook voor het diploma is behaald.

4 Ouders kunnen meekijken naar de lessen vanuit het restaurant.

Vanuit ons gezellige restaurant kunnen ouders meekijken naar de zwemlessen. Onder het genot van een kopje koffie, thee of iets anders uit ons ruime horeca-assortiment kunnen de vorderingen van het kind gevolgd worden. Ook is in ons restaurant gratis WIFI beschikbaar.

5 Tijdens de lessen raken kinderen bij ons vertrouwd met de waterglijbaan en wildwatercreek.

Het gebruik van de waterglijbaan en de wildwatercreek is onderdeel van de zwemlessen bij Molenduinbad. Hierdoor raken kinderen snel vertrouwd met deze onderdelen van een subtropisch zwemparadijs, zoals dat tegewoordig heel gebruikelijk is in een modern zwembad.


Motivatie      
Bij de zwemles wordt op individueel niveau bepaald of de jonge zwemmer klaar is voor de volgende fase.   

Ons streven is ieder kind zoveel mogelijk te stimuleren binnen zijn/ haar mogelijkheden. Niet het onhaalbare eisen, maar het maximaal haalbare; kinderen plezier laten beleven.    

 

Zwemplezier             
Wij willen uw kind vooral meegeven dat water leuk is. Daarvoor zijn bepaalde vaardigheden nodig. Wij sluiten zoveel mogelijk aan bij de leef- en denkwereld en houden bij het leren zwemmen rekening met de leeftijd van uw kind. U vindt dat dan ook terug tijdens de zwemlessen (spelelementen) bij het aanbieden van de oefenstof. Hierbij wordt gebruik gemaakt van leuk en leerzaam materiaal. Plezier staat voorop bij het leren zwemmen.

 

Zwemveiligheid      
Wij vinden het belangrijk dat uw kind zich geheel vrij in het water voelt. Daarvoor leert uw kind op verschillende manieren met water omgaan. Vaardigheden als het onder water gaan, ademhaling, drijven, wenden en keren, springen, voortbewegen en het gekleed zwemmen worden uw kind op speelse wijze vroegtijdig aangeleerd. Als uw kind bovenstaande vaardigheden in verschillende waterdieptes beheerst kan het veilig in en om het water spelen.           

Zwemdiploma’s      
Het Zwem-ABC bestaat uit drie zwemdiploma's: A, B en C. Het Zwem-ABC is speciaal bedacht voor jonge kinderen. De zwemdiploma's A en B zijn belangrijk om tot het derde zwemdiploma te komen. Wanneer je zwemdiploma C hebt gehaald, kan je jezelf pas echt goed redden in het water. Wie alle 3 diploma's (A, B en C) bezit krijgt het predikaat Zwemveilig. Je kunt dus lekker gaan zwemmen, spelen en sporten in het water.      

 

naar folder ZwemABC Molenduinbad      

 

naar website npz-nrz ZwemABC      

 

Vetrouwd in het water       eva schoolslag    
Het Zwem-ABC is in het begin vooral gericht op het vertrouwd maken van kinderen in het water. Wanneer je je veilig voelt in het water kan je leren zwemmen. Om dit te bereiken leer je eerst lopen in het water, spetteren, in het uit het zwembad klimmen, bewegen in het water en onder water gaan en kijken. Als je dit kan, krijg je vertrouwen in jezelf en in het water.      

 

Zwemslagen      
Om je zwemdiploma te kunnen halen leer je vier zwemslagen. Dit zijn de enkelvoudige rugslag, schoolslag, borst-crawl en rugcrawl. De borstcrawl en de rugcrawl zijn kennismakingsslagen. Daar wordt bij elk niveau van het zwemdiploma iets verder op ingegaan.         

 

Veilig in het water      
Bij het Zwem-ABC ligt een belangrijk accent op het veilig zijn in het water. Al vanaf de eerste zwemlessen wordt hieraan aandacht besteed. Er wordt geoefend met vallen en opstaan, in het water springen en uit het water klimmen. Ook met kleren aan in het water zijn komt regelmatig tijdens de lessen aan de orde.      

 

naar folder OPLEIDINGSPLAN      

 

Diploma eisen    waaier diplomas  

Om het diploma te halen moet het kind laten zien dat het goed kan zwemmen. Dit wordt getoetst door een examencommissie (tijdens het proef-en diplomazwemmen).      

 

naar folder Informatie afzwemgroepen

 

 

Zie voor meer algemene informatie over zwemlessen:  www.allesoverzwemles.nl