Jan (49) en Timo (36) halen zwemdiploma

Jan (49) en Timo (36) halen zwemdiploma

Jan Lokerse (49) en Timo Martelius (36), buren uit Altena, hebben vandaag in het Molenduinbad Norg hun allereerste zwemdiploma behaald.

Jan heeft te kampen met pijnlijke gewrichten en op advies van de huisarts moest hij gaan bewegen, het liefst zwemmen. Maar dat kon Jan dus nog niet.
Zijn zoon volgde al zwemles in het Molenduinbad Norg en om het advies van de huisarts op te kunnen volgen, kwam hij dus ook om zwemlessen te volgen. Voordat hij begon met lessen kon hij al wel een klein beetje zwemmen, maar een goede schoolslag zat er toen nog niet in. Zijn conditie heeft hij ook tijdens de lessen flink bijgeschaafd.

Timo, geboren in Mynämäki (Finland), stond tijdens zijn eerste zwemles nogal zenuwachtig op de kant. In het water springen zag hij absoluut niet zitten, en al zeker niet met het hoofd eerst! Les na les ging het beter. Ook de techniek werd flink aangescherpt. Hij zwemt nu zonder moeite een aantal banen achter elkaar. 

Tijdens het diplomazwemmen hebben de mannen zo netjes gezwommen dat er absoluut geen twijfel bestond dat zij allebei hun Zwemdiploma A hadden verdiend! Ze gaan nu allebei door lessen om ook hun B-diploma te gaan halen. Top gedaan mannen en heel veel succes tijdens de komende lessen!

< >