Molenduinbad vanaf 2 juni weer geopend

Molenduinbad vanaf 2 juni weer geopend

Dinsdag 19 mei heeft het bestuur van het Molenduinbad Norg besloten om het zwembad vanaf 2 juni 2020 weer gefaseerd open te stellen voor publiek.

In fases worden in elk geval de volgende activiteiten weer opgestart: banen zwemmen, zwemlessen en aquasporten. Voorlopig worden zwemactiviteiten voor kwetsbare doelgroepen nog niet opgestart. Daarom is er vooralsnog geen therapiezwemmen, zwangerschapszwemmen, Fifty fit en Ouder en Kind zwemmen.

De zwemlessen gaan gefaseerd starten. In de eerste weer starten alle gevorderde groepen: A, B, C en de zwemvaardigheidsgroepen. Vanaf 8 juni komen daar  de niveau 3 groepen bij en nog een week later, vanaf 15 juni, starten ook de eerste 2 niveaus. We gaan in de zomervakantie door met het aanbieden van zoveel mogelijk vakantiezwemlessen.

Voor de kinderen die vlak na de sluiting in maart zouden diplomazwemmen wordt het zwemexamen op zaterdag 13 juni vanaf 14 uur georganiseerd.

Alle zwemleskinderen krijgen per email bericht over het starten van de lessen en diplomazwemmen.

Vanwege het beperkte aantal zwemmers die we in ons bad kunnen toelaten, geldt voor alle andere activiteiten dat er vooraf een plek gereserveerd moet worden. Via de website kan er voor  een activiteiten een plek gereserveerd en betaald worden.

In het zwembad  dient de aangegeven route gevolgd te worden. Zwemmers moeten thuis de badkleding alvast onder de gewone kleding aantrekken als ze naar het zwembad komen. In de zwemzaal kunt u de overkleding uittrekken en gaan zwemmen. Na het zwemmen kan gebruik gemaakt worden van de kleedruimtes om aan te kleden. Douches kunnen niet gebruikt worden en het toiletgebruik moet tot een minimum worden beperkt. We roepen alle zwemmers dan ook op om vooraf thuis te douchen en naar het toilet te gaan.

We houden ons aan de richtlijnen ter voorkoming van verspreiding van het virus van het RIVM. Ook hanteren we het verplichte protocol ‘Verantwoord zwemmen’ wat is opgesteld voor een veilige opstart van de zwembranche in de coronatijd en de daarbij behorende richtlijn ‘veilig zwemmen in coronatijd’.

De komende week gaan we de laatste voorbereidingen treffen en alle informatie op onze website zetten. We verwachten dat er vanaf woensdag 27 mei i gereserveerd kan worden voor het banenzwemmen vanaf  2 juni. Uiterlijk donderdag 28 mei worden alle zwemlesleerlingen op de hoogte gebracht over de lessen en het diplomazwemmen. 

Wij wensen u allen veel zwemplezier!

Lees verder
Molenduinbad vanaf 2 juni weer geopend
< >