Molenduinbad start met speciale groep

Diploma naar verwachting 1,5 tot 2 keer zo snel op zak

Door het coronavirus zijn de wachtlijsten voor zwemles bij zwembaden in Nederland langer dan ooit. Zwembaden doen er alles aan om de wachtlijsten zo snel mogelijk te verkorten. Extra lessen aanbieden, lessen langer laten duren etc. zijn daar goede voorbeelden van. Ook in het Molenduinbad wordt er alles aan gedaan om de wachtlijsten te verkorten en de kinderen in zo kort mogelijke tijd een diploma te laten behalen. Daarom wordt er gestart we met een speciale dieet-groep. Bij deze groep gaat het leren zwemmen naar verwachting ongeveer anderhalf tot twee keer zo snel als in de gewone groepen.

Uit recent Amerikaans onderzoek is gebleken dat kinderen die veel voedsel met een hoog vetgehalte eten, makkelijker blijven drijven. “Door het eten van vet voedsel zal het volume van het lichaam en het vetpercentage in het lichaam stijgen. Hierdoor is er meer drijfvermogen en opwaartse druk en dat is voordelig voor de ligging in het water”, legt Titeke Postma, bewegingswetenschapper en beweeginspirator, uit. Doordat de kinderen makkelijker blijven drijven zal het aanleren van de zwemslagen ook makkelijker worden en sneller gaan. “Kinderen kunnen zich, doordat ze vanzelf al drijven, helemaal focussen op de techniek van de zwemslag. Er is ook sprake van veel minder vermoeidheid waardoor het leerproces sneller gaat” licht ze toe.

Vanaf aanstaande donderdag begint in het Molenduinbad de speciale dieet-groep. De kinderen in deze groep volgen een speciaal dieet dat ze van het zwembad meekrijgen. Dit dieet bestaat uit ten minste vijf dagen in de week voedsel met een (zeer) hoog vetgehalte. Te denken valt aan veel roomboter en worst als broodbeleg, volle melkproducten, chocola, hartige snacks, veel gefrituurd voedsel en (room)ijs. Om de ontwikkelingen goed te monitoren worden de kinderen voorafgaand aan de lessen gewogen en gemeten. Dit dieet mag voor een aanééngesloten periode van maximaal acht weken gevolgd worden, waarna in ieder geval drie weken weer een gezond dieet moet worden gevolgd. “De gezondheid van de kinderen staat te allen tijden voorop” aldus Titeke.

De eerste dieetgroep die donderdag start is bijna vol. Er zal bij voldoende animo een tweede groep gestart worden donderdag. U kunt uw kind opgeven voor deze groep door te mailen met de coördinator zwemlessen (). Na een telefonisch gesprek zal u een menu via de mail ontvangen.

Stuur e-mail
Molenduinbad start met speciale groep
< >