Nieuwe tijden voor banenzwemmen in de avonden

 Nieuwe tijden voor banenzwemmen in de avonden

Vanaf 1 januari 2019 maken we meer ruimte voor banenzwemmen en er komt een beter onderscheid tussen banenzwemmen en andere activiteiten in het zwembad. Het bad is op een aantal momenten speciaal voor banenzwemmen beschikbaar op onderstaande tijden.

Dag

Tijd

Bijzonderheden

Dinsdag 19:30 - 20:15  
  20:15 - 21:00 Aquasport op baan 4&5
  21:00 - 21:30  
Woensdag 19:30 - 20:45 Aquasport op baan 4&5
  20:45 - 21:30  
Donderdag 19:30 - 20:30  
  20:30 - 21:00 Aquasport op baan 4&5
  21:00 - 21:30  


*Op maandagavond is er géén gelegenheid meer tot banenzwemmen
*Op de andere dagen en momenten kan een medewerker van het zwembad, naar gelang de drukte dit toelaat, een baan inrichten voor banenzwemmen

Organisatie banenzwemmen
Banen zwemmen wordt georganiseerd ingericht. Wanneer u komt om banen te zwemmen, kunt u een baan kiezen die het beste bij u past. We hebben daarvoor een indeling gemaakt;
Baan 1 en 2 wordt ingericht voor mensen die het gezellig vinden om samen te zwemmen en tijdens het zwemmen graag een praatje maken.
Baan 3, 4 en 5 wordt ingericht voor mensen die komen om te trainen. Onderscheid in deze 3 banen wordt gemaakt in soort zwemslag en snelheid. De indeling zal aan de badrand duidelijk zijn en de aanwezige medewerker van het zwembad kan hier toelichting op geven.
*Wanneer de banen 4 en 5 niet beschikbaar zijn, zal de medewerker de zwemmers naar een andere baan begeleiden.

Trainingsschema’s
Zwemmers die komen om te trainen kunnen gebruik maken van trainingsschema’s die door het zwembad aangeboden worden. Er zullen zwemschema’s zijn op verschillende niveaus voor beginners en voor gevorderden. Bij het banenzwemmer is altijd een medewerker van het zwembad is aanwezig om hierop toelichting te kunnen geven en waaraan tips en advies gevraagd kan worden.

Etiquette banenzwemmen
Om het banen zwemmen zo goed mogelijk te laten verlopen zullen er lijnen in het bad liggen. Wanneer u in een baan zwemt houdt u zoveel mogelijk rechts. Een langzamere zwemmen kunt u links inhalen. Wanneer u ingehaald wordt, versnel dan niet. Als u wilt uitrusten, doe dit dan op een plek waar u andere zwemmers niet hindert.

Er zijn voor de avonden ook een aantal wijzigingen in de Aquasporten

Klik hieronder om de nieuwe tijden te bekijken

Avondrooster Aquasporten
< >