Zwangerschapszwemmen Molenduinbad Norg

Zwangerschapszwemmen molenduinbad norgZwangerschapszwemmen molenduinbad norg

Tijdens je zwangerschap wil je lekker fit blijven, maar het moet wel verantwoord en veilig zijn voor jou en je baby. Je hebt behoefte om te bewegen, maar ook om te kunnen ontspannen. Niet alle sporten zijn dan fijn en goed om te doen. Zwemmen wordt echter wel vaak als fijn ervaren.

De eerste maanden van de zwangerschap verandert het lichaam nog niet zo snel, maar vanaf maand 4 of 5 begint je lichaam flink te veranderen. Bewegingen worden lastiger en minder prettig. In het water kun je daarentegen vrijwel alle bewegingen probleemloos maken. Door de opwaartse druk van het water, voel je je gewichtloos. Je kunt daarom heel gemakkelijk bewegen en de gewrichten worden nauwelijks belast. Er is dan ook weinig kans op blessures tijdens het zwemmen. Het zwemmen in warm water heeft een stimulerende werking op de ademhaling en de bloedsomloop en er is sprake van een verhoogde zuurstofopname. Dit is goed voor moeder en kind. 

Zwemmen kan eigenlijk gedurende de gehele zwangerschap tot vlak voor de bevalling. Alleen als de vliezen zijn gebroken mag je niet meer zwemmen. Als je twijfelt of je kunt gaan zwemmen is het verstandig om vooraf even te overleggen met de verloskundige.

Maandag 26 augustus start er in het Molenduinbad Norg weer een nieuwe cursus zwangerschapszwemmen.

Tijdens de lessen is er aandacht voor het verbeteren en op peil houden van de conditie, maar er is ook tijd ingeruimd voor ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen. Het leuke aan de cursus is dat je altijd gezamenlijk met andere aanstaande moeders zwemt, waardoor er ervaringen uitgewisseld kan worden en het is natuurlijk erg gezellig om samen te zwemmen. Ook komt een oefentherapeut van praktijk de Roef twee keer langs om voorlichting te geven over houdingen etc. en een verloskundige van babypraktijk Noord komt een avond voorlichting geven over de bevalling.

Wil je meedoen met de cursus dan kun je contact opnemen met de receptie.

Meer info en aanmelden
< >