• Aanmelden

zwemlessen in het openluchtzwembad in Peize

zwemlessen in het openluchtzwembad in Peize

zwemlessen in het openluchtzwembad in Peize

Zwemles Zomerbad Peize

Tijdens de openingsperiode verzorgd het Molenduinbad Norg de zwemlessen in het Zomerbad Peize.
Voor deze zwemlessen hanteren we hetzelfde opleidingsplan als in het Molenduinbad Norg. 

Zwemles

De zwemlessen in het Molenduinbad Norg en in het Zomerbad Peize worden verzorgd door enthousiaste en gediplomeerde instructeurs. Het doel van de zwemlessen is dat de kinderen op een leuke manier werken naar het behalen van de zwemdiploma’s van het Zwem-ABC. De meeste lessen zullen een speels karakter hebben. Niet in de eerste plaats omdat kinderen van nature speels zijn, maar ook aangezien kinderen, door op een speelse manier les te geven, sneller de oefenstof in zich opnemen. Tijdens de zwemles wordt op individueel niveau bepaald of de jonge zwemmer klaar is voor de volgende fase. Ons streven is ieder kind zoveel mogelijk te stimuleren binnen zijn/ haar mogelijkheden. Niet het onhaalbare eisen, maar het maximaal haalbare; kinderen plezier laten beleven. Wij sluiten zoveel mogelijk aan bij de leef- en denkwereld van de kinderen en houden bij het leren zwemmen rekening met de leeftijd van de kinderen. U vindt dat dan ook terug tijdens de zwemlessen (spelelementen) bij het aanbieden van de oefenstof. Hierbij wordt gebruik gemaakt van leuk en leerzaam materiaal.

De methodes voor de zwemlessen in zijn gebaseerd op moderne ontwikkelingen op het gebied van het zwemonderwijs en de diplomalijn van het Zwem ABC van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Er zal zo weinig mogelijk gebruik gemaakt worden van drijf- en hulpmiddelen. Dit is o.a. om de leerlingen een zo’n optimale mogelijke ligging in het water te garanderen en de leerlingen sneller te laten ervaren wat het water met hen doet en wat zij met het water kunnen doen.

Niveau 1, ook wel watergewenning genoemd, is de eerste fase in het leerproces. Tijdens deze lessen gaat er altijd 1 ouder mee het water in. De kinderen leren zich voort te bewegen in het water, maar ook onder water gaan, kijken onder water, springen in het water en drijven in het water, op de buik en op de rug. De lessen in niveau 1 worden uitsluitend gegeven in het Molenduinbad Norg.

In niveau 2 leren kinderen drijven, rugcrawl benen en armen en de enkelvoudige rugslag. Alle onderdelen op de rug dus. Ook leert een kind omdraaien van buik naar rug en andersom, onder water gaan en op verschillende manieren te water gaan. Eerst worden de slagen op de rug aangeleerd, omdat drijven op de rug makkelijker is en het gezicht niet in het water is, waardoor er gewoon geademd kan worden. Ook gaan de kinderen in dit niveau leren zich te redden in diep water.

In niveau 3 leren de kinderen de zwemslagen op de buik aan. Dit zijn de borstcrawl, schoolslag en drijven op de buik. De rugslagen worden verbeterd en er wordt gewerkt aan uithoudingsvermogen. Ook wordt de kopsprong aangeleerd en zwemmen en oriënteren onder water

De laatste stap naar het A-diploma is niveau 4. In dit niveau wordt eraan gewerkt om alle al aangeleerde zwemslagen te verbeteren/automatiseren en de afstanden te vergroten. Op het moment dat kinderen dit niveau hebben afgerond, mogen ze diplomazwemmen voor het A-diploma.

Het Zwem-ABC bestaat uit drie zwemdiploma's: A, B en C en is speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen. De zwemdiploma's A en B zijn belangrijk om tot het derde zwemdiploma te komen. Wanneer je zwemdiploma C hebt gehaald, kun je jezelf pas echt goed redden in het water. Wie alle 3 diploma's van het Zwem-ABC bezit, voldoet aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Je kunt dus lekker gaan zwemmen, spelen en sporten in en om het water.

De lessen in Peize zijn op maandag , dinsdag en woensdag tussen 17:30 en 19:00 uur. 
De lessen in Norg zijn op maandag t/m vrijdag tussen 15:45 en 19:00, op zaterdag tussen 07:30 en 14:15 en op zondag tussen 08:00 en 10:00 uur

Opgave

Als u zwemlessen wilt volgen, kunt u uw kind opgeven via deze website.  Onder de button 'aanmelden' kunt u het aanmeldingsformulier voor zwemlessen invullen. Nadat het inschrijfgeld betaald is komt uw kind direct bij ons in het leerlingvolgsysteem. Onze receptioniste neemt contact met u op wanneer uw kind kan starten. Samen wordt er dan gekeken welke dag en tijd u het beste uit komt.

Start lessen

Wanneer uw kind nog niet eerder zwemles heeft gehad, start het in niveau 1. Dit niveau wordt uitsluitend in het Molenduinbad Norg gegeven. Als uw kind alle onderdelen die horen bij het eerste niveau onder de knie heeft, stroom het door naar niveau 2. Vanaf dit moment kunt u kiezen waar de zwemles voortgezet wordt. U kunt zelf kiezen hoe vaak per week zwemles gevolgd wordt. Als u ervoor kiest om 2 of meer lessen per week te volgen, kan er ook een combinatie gemaakt worden met Norg én Peize. 

Betaling

Om zwemles te volgen kunt u een totaalpakket kopen waarmee u het diploma afkoopt en alle lessen van uw kind en de examenkosten betaald zijn, ongeacht het aantal lessen dat uw kind hiervoor nodig heeft. U kunt kiezen uit alleen een A-pakket of een ABC- pakket waarbij u alleen betaald voor A en B. C krijgt u er dat gratis bij.

Na sluiting van het zwembad in Peize, kunt u het lestraject voortzetten in Norg. U hoeft dan niet tot het volgende seizoen te wachten om de zwemlessen te hervatten.