Zwemvaardigheid

ZWEMVAARDIGHEID      

 

Wat is zwemvaardigheid?

Zwemvaardigheid is een vervolg op het ZwemABC. De diploma’s sluiten aan bij de vaardigheden die de kinderen al beheersen. Het is dan ook zeer aan te raden om eerst het zwem-ABC te gaan halen voordat je kunt beginnen met zwemvaardigheid.      

 

Voor welke onderdelen kun je diploma’s halen bij zwemvaardigheid?

Zwemvaardigheid omvat alle facetten van de zwemsport. Alle onderdelen worden behandeld in verschillende diploma’s. De opbouw van de diploma’s ziet er als volgt uit:           

A Zwemvaardigheid Dit onderdeel bestaat uit 3 diploma’s. Zwemvaardigheid 1, 2 en 3. De kinderen leren hier nieuwe zwemslagen als polo-crawl en vlinderslag maar ook verbeteren ze de slagen die ze al beheersen. Deze diploma’s omvatten verschillende zwemtechnieken en worden gezien als basis voor de specialisaties.    

B Specialisaties Zwemvaardigheid kent 6 specialisaties: Snorkelen, Balvaardigheid en Zwemmend Redden zijn de specialisaties die in het Molenduinbad gegeven worden (de andere specialisaties zijn: plankspringen, nostalgische zwemslagen en kunstzwemmen). Elke specialisatie kent 3 diploma’s. De specialisaties worden over het jaar verdeeld in 3 periodes. Elke periode wordt afgesloten met diploma zwemmen: tussen zomer- en kerstvakantie: zwemvaardigheid (inclusief balvaardigheid) tussen kerst- en meivakantie: Survival (red jezelf en red je vriendje) tussen mei- en zomervakantie: Snorkelen. 
                                       

Je kunt in het Molenduinbad in totaal 9 “diploma’s” halen voor zwemvaardigheid en de specialisaties. 

snorkel sticker  zwemmend redden sticker            Balvaardigheid 3   

 

Hoe wordt het zwemvaardigheid gegeven?

De lessen zijn opgebouwd vanuit de visie dat een kind spelend leert. Het plezier in het zwemmen staat voorop. Als ouder, maar ook als kind moet je deze zwem­vaar­dig­heid dan ook meer zien als een vereniging waar het kind heen mag en niet als zwemles waar het kind heen moet.    

 

   ZVH123snorkelfoto

Wanneer wordt zwemvaardigheid gegeven?

Zwemvaardigheid wordt op woensdag en op vrijdaggegeven en wel op de volgende tijden(50 min. les)

 

Woensdag

17.15 – 18.00 uur       Zwemvaardigheid 1

18.00 – 18.45 uur       Zwemvaardigheid 2

 

 

Vrijdag

18.45 - 19.30 uur        Zwemvaardigheid 1

 

Wat zijn de kosten van zwemvaardigheid?

Het tarief voor een les van 45 minuten is € 7,50

De lessen worden betaald via automatische incasso. De incasso vindt plaats op of rond de 26e van de maand en u betaald dan de ingeplande lessen voor de volgende maand.

Naast de kosten per les zijn er nog de kosten voor het diploma zwemmen.  
Voor het diplomazwemmen wordt per diploma € 8,- extra in rekening gebracht. Er wordt 3 keer per schooljaar afgezwommen voor diverse onderdelen.      

 

Hoe kun je een kind opgeven voor zwemvaardigheid?

U kunt uw kind opgeven via het inschrijfformulier. U wordt gebeld zodra uw kind kan beginnen.          

 

Klik HIER voor de folder van Zwemvaardigheid

 

TARIEVEN ZWEMVAARDIGHEID

Zwemvaardigheidsles 45 minuten        € 7,50

 

 (Prijswijzigingen voorbehouden)