• Aanmelden

Zwemvaardigheid in het Molenduinbad Norg

Zwemvaardigheid in het Molenduinbad Norg

Zwemvaardigheid in het Molenduinbad Norg

Wat is zwemvaardigheid?

Zwemvaardigheid is het vervolg op het Zwem-ABC. Na het behalen van het Zwem-ABC heeft het kind het predikaat "Zwemveilig". Na het Zwem-ABC kan de zwemvaardigheid vergroot worden met Zwemvaardigheidsdiploma's 1, 2 en 3 en diverse andere specialisaties. Binnen deze zwemlessen maakt het kind op een leuke manier kennis met zwemmend redden, snorkelen of een leuke balsport in het water. Zwemsport waarbij het plezier in het zwemmen voorop staat.

 

Zwemvaardigheid en specialisaties

In het Molenduinbad Norg worden na de Zwem-ABC lessen de volgende onderdelen aangeboden:

Zwemvaardigheid1, 2, en 3
Survival1, 2 en 3
Waterpolo1, 2 en 3
Snorkelen1, 2 en 3
Synchroonzwemmen1, 2 en 3
Zwemvaardigheid in het Molenduinbad Norg
Zwemvaardigheid

Binnen het thema 'Zwemvaardigheid' zitten elementen van zwemmend redden (zwemmen met kleding, redden van een vriendje), wedstrijdzwemmen (startduik, keerpunten en de vlinderslag) en balvaardigheid (zwemmen met de bal). 

Survival

De lessen van het thema 'Survival' staan helemaal in het teken van overleven in het water. Hierbij worden verschillende oefeningen gedaan zoals; het te water gaan vanuit een boot, geblindeerd zwemmen, voorwerpen van de bodem pakken, het redden van een pop van de bodem en nog veel meer. 

Balvaardigheid

Binnen de lessen balvaardigheid worden waterpolo-elementen aangeboden. Het zwemmen, gooien en vangen en verschillende spelvormen met de bal komen aan bod.

Snorkelen

Wie geïnteresseerd is in de wereld onder water legt met de lessen 'Snorkelen' een leuke basis. Zowel het zwemmen met snorkeluitrusting als het oppakken van voorwerpen van de bodem worden behandeld. 

Synchroonzwemmen

kinderen leren met ballet in het water de basis van synchroonzwemmen.

Gedurende het hele jaar worden alle vijf de thema’s aangeboden. meerdere keer in het jaar vindt er een afzwemmoment plaats waarop de leerlingen, die de vaardigheden goed beheersen, kunnen afzwemmen voor het diploma.

Klik hier voor een overzicht van de tijden en tarieven van deze lessen

 

Inschrijven voor deze lessen?

Zwemsport waarbij het plezier in zwemmen voorop staat!