• Aanmelden

Zwemvaardigheid in het Molenduinbad Norg

Zwemvaardigheid in het Molenduinbad Norg

Zwemvaardigheid in het Molenduinbad Norg

Wat is zwemvaardigheid?

Zwemvaardigheid is het vervolg op het Zwem-ABC.
Na het behalen van het Zwem-ABC voldoet een kind aan de ‘Nationale Norm Zwemveiligheid’. Kinderen die het leuk vinden om na het behalen van het Zwem-ABC nog meer te leren, kunnen hun zwemvaardigheid verder vergroten met de algemene en specifieke Zwemvaardigheidsdiploma’s. Binnen deze zwemlessen maken kinderen op een leuke manier kennis met zwemmend redden, snorkelen of een leuke zwemsport. Zwemsport waarbij het plezier in het zwemmen voorop staat!

Zwemvaardigheid en specialisaties

In het Molenduinbad Norg worden na de Zwem-ABC lessen de volgende onderdelen aangeboden:

Zwemvaardigheid1, 2 en 3
Survival1, 2 en 3
Snorkelen1, 2 en 3
Zwemvaardigheid in het Molenduinbad Norg
Zwemvaardigheid

Binnen het thema 'Zwemvaardigheid' zitten elementen van zwemmend redden (zwemmen met kleding, redden van een vriendje), wedstrijdzwemmen (startduik, keerpunten en de vlinderslag) en balvaardigheid (zwemmen met de bal). Het is een algemene, brede uitbreiding op het Zwem-ABC.

Survival

De lessen van het thema 'Survival' staan helemaal in het teken van overleven in het water. Hierbij worden verschillende oefeningen gedaan zoals; het te water gaan vanuit een boot, geblindeerd zwemmen, voorwerpen van de bodem pakken, het redden van een pop van de bodem en nog veel meer. Ook is er veel aandacht voor het redden van mensen in nood. Tijdens deze lessen dragen kinderen kleding over hun badkleding om het zo echt mogelijk te oefenen.

Snorkelen

Wie geïnteresseerd is in de wereld onder water legt met de lessen 'Snorkelen' een leuke basis. Zowel het zwemmen met snorkeluitrusting als het oppakken van voorwerpen van de bodem worden behandeld. Heel veel oefeningen worden aangeboden om de kinderen vertrouwd te maken met bewegen en ademen ‘onder water’. Wanneer kinderen alle lessen hebben gevolgd, zullen ze moeiteloos ook in een zee of meer de onderwaterwereld met snorkeluitrusting kunnen bewonderen.

Gedurende het hele jaar worden alle vier de thema’s aangeboden. meerdere keer in het jaar vindt er een afzwemmoment plaats waarop de leerlingen, die de vaardigheden goed beheersen, kunnen afzwemmen voor het diploma.

Klik hier voor een overzicht van de tijden en tarieven van deze lessen

Inschrijven voor deze lessen

Inschrijven voor de lessen zwemvaardigheid kan via ons inschrijfformulier