Therapiezwemmen in het Molenduinbad Norg

Therapiezwemmen in het Molenduinbad Norg

Therapiezwemmen in het Molenduinbad Norg

Aangepast sporten

In het Molenduinbad Norg wordt op vrijdagochtend therapiezwemmen gegeven. Therapiezwemmen is laagdrempelig. Er worden op een verantwoorde manier oefeningen aangeboden in ondiep water door speciaal hiervoor opgeleide instructeurs. Na de les is er gelegenheid om nog even na te praten onder het genot van een gratis kopje koffie of thee. Het is dus ook een sociaal gebeuren.

Therapiezwemmen is bedoeld voor mensen met (tijdelijke) lichamelijke klachten of een handicap (zoals bijvoorbeeld longaandoeningen, hart- en vaatziekte, MS, Bechterew, leven na kanker, fibromyalgie, diabetes, etc.), maar het is ook geschikt voor mensen voor wie een ´normale´ sport te zwaar is. De oefeningen van het therapiezwemmen zorgen voor ontspanning door inspanning. Het is absoluut geen voorwaarde om te kunnen zwemmen. De lessen duren een half uur en tot een kwartier na afloop wordt er gelegenheid geboden om nog een paar baantjes te zwemmen of om nog even in het extra warme water van het bubbelbad te gaan. In het Molenduinbad Norg zijn extra voorzieningen voor minder validen aanwezig zoals een invalidenlift en een speciale trap om mee in en uit het water te komen, rolstoelen, rollators en een invalidenkleedruimte.

Wilt u meer informatie over het reilen en zeilen van het therapiezwemmen of heeft u nog speciale vragen? Laat ons dat weten door het contactformulier in te vullen of te bellen met het zwembad. Dan zorgen wij ervoor dat één van de instructrices contact met u opneemt.

Therapiezwemmen moet vooraf gereserveerd worden in de webkassa

naar Aquasporten overzicht naar Tijden & Tarieven
Therapiezwemmen in het Molenduinbad Norg

Reserveren

Deelname aan therapiezwemmen moet van tevoren gereserveerd worden in de webkassa