Diplomazwemmen Molenduinbad Norg

Diplomazwemmen Molenduinbad NorgDiplomazwemmen Molenduinbad Norg

42 diploma's!

Op zaterdag 21 oktober stond er weer een nieuwe ronde afzwemmen op het programma in het Molenduinbad Norg. Er mochten deze dag in totaal 42 kinderen afzwemmen voor hun A, B of C diploma.

Omdat het Molenduinbad Norg één van die baden is die, in samenwerking met het Nationaal Platform Zwembaden|NRZ, meewerkt in het ontwikkelen van nieuwe examenprogramma’s, werd er op een andere manier dan ‘normaal’ afgezwommen. Het nieuwe programma sluit beter aan bij de realiteit en wordt ervaren als ‘leuker’. Een voorbeeld hiervan is dat leerlingen voor A al zwemmen in lange broek en shirt met lange mouwen en er wordt bij alle diploma’s meer aandacht besteed aan het onderdeel ‘survival’.

 

Voor de afzwemmers van het C-diploma stond nog een grote verassing te wachten. In het geheim werden ouders uitgenodigd om mee te zwemmen. De kinderen wisten van niks. Tijdens het afzwemmen werd er aan het publiek gevraagd wie er zin had om mee zwemmen. Tot grote verbazing van de kinderen stonden er ouders op, trokken hun kleding uit en stonden prompt in hun zwemkleding om mee te zwemmen.

 

Ook aanwezig bij het diplomazwemmen was een gedelegeerde van het Nationaal Platform Zwembaden|NRZ, Erik Bakker. Zijn rol; de kwaliteit van het diplomazwemmen in totaliteit observeren en rapporteren richting het Nationaal Platform Zwembaden|NRZ. Een gedelegeerde is een belangrijke schakel in de externe kwaliteitsborging van de Licentie Zwem-ABC. Het rapport wat het Molenduinbad Norg hiervoor kreeg, was zeer goed te noemen.

 

Voor het A diploma zijn geslaagd;

Bellar de Jong, Rosa de Jong (Norg), Sinne Bosloper (Veenhuizen), Alet van de Witte, Josephine Liselotte Gerritsen, Jelte Ketelaar, Liz Mráz Petrics, Lyla van der Velde, Sander Stevens, Tim Wijnholds, Tjisse Poelstra, Tom Scholtmeijer (Assen), Amarin Dijkema (Leek), Benjamin Klok (Vries),

Djaïro Milan Casemier (Roden), Djura Dijkstra (Appelscha), Floortje Timmermans (Bovensmilde), Marije Paauw (Haulerwijk), Norah Kerstholt (Smilde), Sinne Bosloper (Veenhuizen), Kim Rosi Kiemel (Eelde).

 

Voor het B diploma zijn geslaagd;

Amaryllis Perynne Gerritsen, Anouk Tomasini, Jakob Daan Hessels, Maryse Djamilla Kniest, Silje Ridder (Assen), Jan Kamminga, Yarne Dotinga (Norg), Chayenn van Wallinga, Saverio Jans (Bovensmilde), Sumera Jonker, Kevin Zwama (Eelde), Demi Milou Louwes (Zeijen), Fabian Been (Veenuizen), Finn Bloem (Eelderwolde), Isa Walda (Peize), Teun Lodewijk Albert Oosterbeek (Roderesch).

 

Voor het C diploma zijn geslaagd;

Noa de Boer, Nicole Schuiling (Norg), Djamiro Karijopawiro, Eagen Shilo Thezalus (Assen), Jesse Kiemeney (Een-West).

 

Jongens en meiden, van harte gefeliciteerd met jullie welverdiende diploma en veel zwemplezier!!

Lees verder
< >